Doordachte architectuur en bewuste materiaalkeuze: oud en nieuw in perfecte harmonie.

Aan het woord: Christine de Ruijter, stedenbouwkundig architect en directeur awg architecten.

Een nieuw project start vanuit de buurt waarin het gelegen is. Zeker als ze historisch rijk en waardevol is, zoals Oud-Berchem.

Als stedenbouwkundig architect is Christine de Ruijter de uitgelezen persoon om toe te lichten hoe het Masterplan Mariahof vorm kreeg. Het ontwerp vertrekt vanuit de bestaande architectuur. Welke materialen voeren de boventoon? Welk kleurenpallet karakteriseert de buurt?

Bij de inplanting van de gebouwen opteerden de ontwerpers bewust niet voor een gesloten wand, maar voor luchtige en groene doorsteken richting de wijk. Ideaal voor de bewoners, de passanten en de mensen die er werken.

Ontdek hier in 3D hoe de site er zal uitzien en hoe ze aansluit bij de bestaande gebouwen rondom.