Groener, toegankelijker en verkeersveiliger: mobiliteit en parkeren is en blijft een belangrijk aandachtspunt in Mariahof

Aan het woord: Katrien Van Dijck, project developer CORES Development.

Bij het uittekenen van het Masterplan Mariahof, was mobiliteit rond en in het project een belangrijk uitgangspunt. De Uitbreidingsstraat wordt een pak veiliger door verhoogde kruispunten, mooie groenborders en brede voetpaden. Met minder geparkeerde wagens in het straatbeeld wordt deze ook veel aantrekkelijker.

En hoe zit het met de parkeermogelijkheden voor de kantoormedewerkers en de buurtbewoners?

De auto’s voor de kantoren worden onmiddellijk vanop de Singel in de ondergrondse garage geleid.

Studiebureau VECTRIS deed onderzoek naar het parkeergedrag in de buurt. Op basis daarvan werkten we samen met de stad Antwerpen parkeeroplossingen uit, ook voor de buurtbewoners. Het doel? Zo veel mogelijk comfort voor de buurtbewoners en zo weinig mogelijk parkeerzoekverkeer in de wijk. Met een handig systeem van slim parkeren is er voldoende capaciteit. Ook voor elektrische wagens, dankzij de vele extra laadpunten.

Ontdek er alles over in dit filmpje.