12 oktober 2021

Hoe zit het met de mobiliteit?

Bij het uittekenen van het Masterplan Mariahof, was mobiliteit rond en in het project een belangrijk uitgangspunt. De Uitbreidingstraat wordt aanzienlijk veiliger door verhoogde kruispunten, mooie groenborders en brede voetpaden. De auto’s voor de kantoren worden onmiddellijk vanop de Singel in de ondergrondse parking geleid. Met minder geparkeerde wagens in het straatbeeld wordt deze ook veel aantrekkelijker.

Komen er ook buurtparkings met elektrische laadpalen?

Studiebureau VECTRIS deed onderzoek naar het parkeergedrag in de buurt. Op basis daarvan werden er met de Stad Antwerpen parkeeroplossingen uitgewerkt. Zo worden er 125 parkeerplaatsen ter beschikking gesteld van de buurtbewoners, vooral na 18u wanneer de nood het hoogst is. Veel meer dus dan er vandaag in de Uitbreidingstraat zijn. Bovendien is de ondergrondse parkeergarage voorzien om elektrische laadpunten te plaatsen, zodat buurtbewoners de mogelijkheid hebben om er in de toekomst hun elektrische wagen op te laden.

Katrien Van Dijck, Project Developer bij CORES Development, vertelt u graag meer over de mobiliteit rond het project en de parkeerstudie van VECTRIS.

Graag meer weten? Bekijk onderstaand filmpje.

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om deze content te bekijken.