12 oktober 2021

Zijn extra kantoren nodig?

In haar beleidsnota ruimtelijke economie, duidde Stad Antwerpen de site van het Masterplan Mariahof vlak bij Berchem station aan als een toplocatie voor kantoren in de Stad.

De site is gemakkelijk bereikbaar met trein, tram, bus én fiets. Zo wordt 100% ingezet op kwalitatief en duurzaam wonen, werken, zorgen en ontspannen waarvan het woon-werkverkeer een belangrijk onderdeel is.

Uit de rapporten van JLL, wereldleider in de kantorenvastgoedsector, blijkt dat de leegstand in de hele Antwerpse kantorenmarkt gedaald is van 7,5% in 2021 naar 4,8% in 2022. Dat de vraag uit de markt naar duurzame, goedgelegen kantoren nabij een stationsomgeving bijzonder groot is, wordt gestaafd door de bezettingsgraad in de kantorengordel te Berchem, die meer dan 98% bedraagt.

Wat als de vraag naar kantoren in de toekomst weer evolueert? Dankzij de modulaire structuur van de kantoorgebouwen, kan er in de toekomst flexibel ingespeeld worden op nieuwe noden en trends.

Graag meer weten? Ontdek samen met Alexander Van Heukelen, Business Developer bij CORES Development, het future-proof concept. Bekijk hieronder het filmpje.

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om deze content te bekijken.